הסכם זוגיות, חיי שיתוף, ידועים בציבור
אנחנו ממליצים בכל לב להסדיר הסכם זוגיות רשמי כשאתם ממסדים את הקשר בקשר עם בן הזוג הישראלי שלכם.
הסכם הזוגיות מסדיר את העניינים הכלכליים אך הוא רחב יותר ונוגע גם לאורח החיים המשותף, מעמדם של ילדים משותפים או ילדים מקשרים קודמים, פרידה או גירושין חס וחלילה, כדי שייערכו בצורה הוגנת ומכבדת, ונושאים נוספים על פי העניין
הסכם זוגיות הוא חוזה שנכרת בין בני זוג, נשואים או שאינם נשואים ("ידועים בציבור"). בני הזוג יכולים להתגורר יחד או בנפרד, אם יש להם ילדים אם לא, ואם יש להם רכוש משותף או שיש להם חשבונות נפרדים.
ההסכם נערך מתוך הסכמה ורצון הדדים, והוא מתייחס לשיתוף ולזוגיות של בני הזוג, ואפשר לקבוע בו תנאים לגבי רכוש קודם (לפני תחילת הקשר בין בני הזוג), רכוש שיצטבר בידי בני הזוג בעתיד, ילדים של בני הזוג (מקשר קודם או שלהם יחדיו), משמורת הילדים, מזונות לבני הזוג והילדים, אופן הטיפול וחינוך הילדים, מגורים משותפים / בנפרד של בני הזוג, שימוש ברכוש של מי מבני הזוג (למשל, דירת המגורים או הוצאת דירה להשכרה), תאגידים (חברות, שותפויות) של מי מבני הזוג (ניהולם והזכויות בהם), חשבונות הבנק של הצדדים, חסכונות, כלי רכב ועוד ועוד.
הסכם זוגיות הפך להיות מקובל מאוד בישראל, ואם הוא נערך בידי עורך-דין המתמחה בתחומים הרלבנטיים (דיני חוזים, משפחה ומשרד הפנים), הוא יכול להוות מסמך חשוב לעיצוב וייצוב הקשר בין בני הזוג, ולמיסוד מערכת היחסים ביניהם.
הסכם שייערך באופן שגוי, עלול להיות אבן נגף ותקלה משמעותית בעיני משרד הפנים, בבדיקתו את הקשר בין בני הזוג.
הסכם שאושר בידי נוטריון הוא בעל תוקף משפטי וחשיבות רבה להוכחת הקשר בין בני הזוג (גם אם הם אינם נשואים ואפילו אם הם בני אותו מגדר).
עו"ד ונוטריון רם שכטר ערך ואישר הסכמי זוגיות רבים, שהוגשו בהצלחה למשרד הפנים ואושרו בבתי המשפט השונים כאסמכתא לזוגיות בני הזוג ולצורך קבלת מעמד (אזרחות) בישראל.