אשרות, מעמד זמני או קבוע ומשרד הפנים
החוק בישראל קובע שאסור לתושב חוץ לשהות בישראל, אלא אם יש לו אשרת שהייה בישראל.
בנוסף לכך, גם בעלי מעמד חוקי (סטטוס) בישראל (אזרחים ותושבים) יכולים לשהות בישראל בהתאם לתנאים שנקבעו לגביהם (אזרחים ותושבי קבע – ללא מגבלה. תושבים זמניים – בהתאם לרישיון שנית להם).
רשות האוכלוסין וההגירה במשרד הפנים היא הגורם המוסמך להחליט על מתן סטטוס או אשרות. ברשות עובדים למעלה מ-2,000 עובדים. מינהל האוכלוסין ברשות אחראי על מרשם ודרכונים, אזרחות ומעמד, אשרות, איחוד משפחות, עלייה ושבות. במנהל 28 לשכות, שבע תת-לשכות ו-225 תחנות רישום של הרשות הפזורות ברחבי הארץ.
קבלת מעמד ואשרה בישראל יכולה להיות עניין מורכב ומסובך מאוד. ההחלטה מתקבלת לאור הנתונים הספציפיים של כל פונה, ובהתאם לחוקי המדינה (חוק השבות, חוק האזרחות, חוק הכניסה לישראל), נהלי משרד הפנים (עשרות נהלים…) ופסקי הדין הרבים שניתנו בשנים האחרונות בבית הדין לעררים, בית המשפט לעניינים מינהליים, ובבג"צ (בית המשפט הגבוה לצדק).
ההחלטה על קבלת מעמד או אשרה נתונה לשיקול דעתם של פקידי ונציגי רשות ההגירה והאוכלוסין, בהתאם להתרשמותם מהמסמכים שהוגשו אליהם, הנתונים שנמסרו להם, והשימוע (ראיון) שנעשה במקרים המתאימים. חשוב מאוד שהמסמכים והפרטים ייערכו בהתאם לנתונים הספציפיים של כל מקרה, ושהפונים יהיו מוכנים לשאלות שיישאלו בשימוע (ריאיון) במשרד הפנים.
התרשמות שלילית של פקידי ונציגי משרד הפנים עלולה להביא לתשובה שלילית לבקשת המעמד/אשרה. היכרות מדוקדקת של כל החוקים, הנהלים והפסיקה, כמו גם של אופן פעולה נציגי משרד הפנים במקרים דומים, יכולה להיות הגורם שיפריד בין היעתרות לבקשת המעמד/אשרה, לבין דחיית הבקשה.
משרדנו בעל היכרות מעמיקה של החקיקה, הנהלים והפסיקה הרלבנטים לקבלת מעמד/אשרה. פעלנו במקרים רבים לקבלת מעמד ואשרה ללקוחותינו, גם במקרים המורכבים והמסובכים ביותר, ברשות ההגירה והאוכלוסין במשרד הפנים, ובכל הערכאות המשפטיות.
חשוב מאוד שההליכים לקבלת אזרחות או תושבות ינוהלו בדרך הנכונה למן הפנייה הראשונה. טענות לא מדוייקות או שימוש במסמכים לא נכונים עלולים להביא את משרד הפנים לדחות את הבקשה.
אם התקבלה תשובה שלילית ממשרד הפנים, אפשר לפעול לשינוי ההחלטה בהליכים במשרד הפנים, בוועדות השגה ובבתי המשפט השונים.
ליווי צמוד של פרקליט המתמחה בהגירה לישראל משפר מאוד את הסיכויים לקבל מעמד בישראל בפרק הזמן המינימלי הדרוש לשם כך.