הכנת צוואה שעומדת בדרישות החוק היא בעלת חשיבות עליונה לכל מי שחי בזוגיות עם בן זוג ישראלי
הדבר מקבל משנה תוקף אם לבן הזוג יש צאצאים מקשרים קודמים
במשרדנו טופלו עשרות מקרים של זוגות מעורבים שהזניחו או הרגישו לא בנוח עם בקשה לצוואה חוקית מבן הזוג, צוואה שדואגת לרווחתם של בן או בת הזוג במקרה חס וחלילה של פטירה או צורך באפוטרופסות
היעדר צוואה שכזאת משאירה את בן או בת הזוג ללא זכויות, רכוש הולם, ואיום מיידי על הסטטוס האזרחי בישראל
בצוואה אדם מוריש את רכושו לפי רצונו, גם אם חלוקת הרכוש אינה לפי הקובע בחוק. למשל, כאשר אדם נשוי ויש לו ילדים – במותו הרכוש יתחלק בין אשתו וילדיו. אם הוא מבקש להוריש את רכושו לאשתו ולא לילדיו, הוא יכול לעשות צוואה כרצונו, ובתי המשפט יכבדו את הצוואה והרכוש יועבר לידיה.
דוגמא אחרת – כאשר אדם נתן בחייו כספים או רכוש למי מילדיו, והוא רוצה שלאחר מותו שאר הרכוש יימסר לילדיו האחרים.
מקרה אחר – אדם נפרד מאשתו, וחי בזוגיות עם אשה אחרת ("ידועים בציבור"). על מנת שלא יתפתח ויכוח משפטי קשה ויקר לגבי רכושו בין האשה והידועה בציבור, חשוב לערוך צוואה ברורה בידי פרקליט מומחה לדבר.
עריכת צוואה היא הפתרון למקרים אלה ולמקרים רבים אחרים.
כדאי לעשות צוואה בכל גיל, גם כשנראה שלפני המוריש חיים ארוכים. איש איננו יכול לדעת את שצופן לו העתיד, ואם רצונו של המוריש והצורך בצוואה ברור, מומלץ לעשות צוואה אפילו בגיל צעיר, על מנת להבטיח את העתיד. ממילא, צוואה תקפה כל עוד לא שונתה בידי המצווה, כך שאין עליה התיישנות. ואם המוריש יחליט בעתיד לשנות את הצוואה, הוא יכול לעשות זאת ללא קושי בכל שלב.
מאחר והצוואה נקראת רק לאחר מותו של המצווה, חשוב מאוד שהצוואה תשקף היטב וללא בעיות משפטיות את רצונו האמיתי של המצווה, מבלי שמישהו יוכל לטעון שרצונו של המוריש היה שונה מכוונת כותב הצוואה. לא פחות חשוב, שהצוואה תיערך בתנאים המדוייקים לפי הוראות החוק הישראלי, על מנת שהיא לא תבוטל בידי בית המשפט בטענות שונות.
מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני צוואות וירושות, או אפילו לנוטריון במקרה הצורך. ערכית צוואה בידי בעל מקצוע ואישורה כחוק, יאפשר לבני הזוג לדעת כי רצונם אכן יכובד בבוא העת.
את הצוואה אפשר להפקיד אצל רשם הירושה ועותק שלה רצוי להשאיר בידיו של עורך הדין.
משרדו של עורך דין רם שכטר טיפל וייצג בעשרות מקרים של עריכת צוואות, הפקדה ואישור צוואות בידי רשם הירושה ובית המשפט למשפחה.