האם ניתן להיות בעל אזרחות כפולה?
מדינת ישראל מכירה באפשרותו של אדם להיות בעל אזרחות כפולה (למשל, אזרחות ישראלית וגם אזרחות אמריקאית). אבל לא כל מדינות העולם מכירות באפשרות זו. למשל, נורבגיה אינה מכירה באפשרות כזו למעט מקרים חריגים, ואז מבקש האזרחות יצטרך להחליט על איזו אזרחות יוותר.
האם ניתן לקבל מעמד בישראל לאור נישואים לאזרח ישראלי?
בעבר נישואי אזרח ישראלי לתושב זר היו מקנים אזרחות אוטומטית לתושב הזר. בשנת 1996 שינה משרד הפנים את עמדתו, וקבע שרק בני זוג שנישאו זה לזו לפני שהגיעו לראשונה לישראל, יהיו זכאים שניהם לאזרחות ישראלית (כי עלו יחד כתא משפחתי אחד). לעומת זאת, הקמת תא משפחתי חדש בנישואים למי שכבר קיבל אזרחות ישראלית, תחייב הליך בן מספר שנים (הליך מדורג). בהליך זה על בני הזוג לשכנע את משרד הפנים באמצעות פרטים ומסמכים שונים בקשר ביניהם, בקשר שלהם למדינת ישראל, וכי לא קיימת בעיה בטחונית או פלילית במתן אזרחות לתושב הזר. אם התמלאו כל דרישות הנוהל הרלבנטי, יוכלו בני הזוג לבקש התאזרחותו של בן הזוג הזר.
קבלת מעמד בישראל לאחר נישואים לאזרח ישראלי אינה דבר פשוט, אך היא אפשרית בעזרת עורך דין מומחה לנושא
מה קורה אם בן הזוג הישראלי נפטר במהלך המבחן המדורג?
באופן עקרוני ההליך המדורג יופסק ויבוטל, ובן הזוג הזר יידרש לעזוב את ישראל, אלא אם התקיימו קריטריונים מסויימים המצדיקים הישארותו בישראל ולעיתים אפילו בקשה להתאזרחות. עורך דין מומחה לענייני הגירה מעלה משמעותית את הסיכוים להמשיך את התהליך המדורג בדרך לקבלת מעמד קבוע
משרד הפנים האריך לי את ההליך המדורג. האם זה חוקי?
יש לבדוק את הנימוקים להארכת ההליך המדורג. אם בני הזוג אינם מסכימים עם הנימוקים שנמסרו להם, ניתן לערער על החלטת ההארכה.
האם ניתן לקצר את ההליך המדורג?
כן. במקרים מיוחדים בהם ניתן לשכנע את רשות האוכלוסין בצורך ובהגיון הנעוצים בבקשת הקיצור.
משרד הפנים דורש שאעזוב את ישראל. האם יש דרך לערער על ההחלטה?
כן. יש לפנות בדחיפות לגורמים הרלבנטים לבדיקה מחודשת וערעור על ההחלטה. להביא את הנימוקים העובדתיים והמשפטיים, ולבקש לבטל את ההחלטה. עד למתן חלטה בערעור ניתן לבקש צו מניעה המונע מעצר וגירוש מישראל עד לשמיעת הערעור.
ערעור בפני משרד הפנים על החלטת גירוש שנעשה שלא באמצעות עורך דין מומחה בהגירה, עלול לא להצליח ואף להזיק לתהליכים משפטיים עתידיים.